Hőszigetelő rendszer

 

 

 

 

Hőszigetelő rendszer

 

nikecell NIKECELL D (EPS80) hőszigetelő lemez

A hőszigetelő rendszer legfontosabb eleme (hőszigetelője). Nagy hatékonyságú, könnyű, tartós, méretállandó.
A hőszigetelés vastagságát épületfizikai méretezés alapján kell meghatározni. Összehasonlításként: 4 cm vtg. NIKECELL D hőszigetelő képessége megfelel 128 cm vtg. beton, vagy 72 cm tömör tégla, vagy 23 cm vtg. korszerű, porózus falazó elemének.

Hővezetési tényező (tervezési érték) : 0,04 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám: ľ ~ 30

porragasztó Dryvit poralakú ragasztó

A dryvit külső hőszigetelő rendszer Nikecell lemezeinek felragasztásához és a felületerősítő üvegháló beágyazásához. 25-30% tiszta víz hozzáadásával kell bekeverni.

Anyagszükséglet: 6-7 kg/m2 + kb. 1,8 liter tiszta víz
Kötési idő: 72 óra
Lapleemelő szilárdság: >0,1 N/mm2
Páradiffúziós ellenállási szám: ľ ~ 30

primus Dryvit Primus ragasztó

A hőszigetelő rendszer lemezeinek falfelületre történő felragasztására és a felületerősítő üvegháló beágyazására szolgál. Diszperziós műgyanta kötőanyagú ragasztó. Vízzel hígítható, de kötését követően vízoldhatatlan. Páraáteresztő. Kiváló tapadó képességű és nagy szilárdságú ragasztóanyag.Felhasználás során 1:1 arányban kell keverni (350-es CEM II/A 32,5) portlandcemettel.

Anyagszükséglet: 3-3,5 kg/m2 + 3-3,5 kg/m2 cement
Kötési idő: 48 óra
Lapleemelő szilárdság: 0,2 N/mm2
Páradiffúziós ellenállási szám: ľ ~ 30

üvegháló Dryvit üvegháló:

A felületerősítő és feszültségkiegyenlítő, a hőszigetelő rendszer ragasztórétegének betétanyaga.Védi a hőszigetelést, kellő szilárdságot ad. Folyamatosságát (8-10 cm-es) átfedéses beépítés biztosítja. A hőszigetelés és a kiegészítő (műanyag, vagy fém) profilok felületén át kell vezetni. A speciális üvegszál-szövet, legalább 160 g/m2súlyú, lúgálló.

Anyagszükséglet: 1,1 m2/m

alapozó Dryvit vékony vakolat alapozó:

Vakolat felhordása előtt a (por ragasztós) felületet szükséges alapozóval lealapozni. Egyenletessé teszi a felület nedvszívását a vakoláshoz, enyhe fehér fedést ad. A dryvit Koralakú ragasztó és dryvit Száraz vakolat esetén alkalmazása kötelező.

Anyagszükséglet: 0,15 kg/m2 (1:1 arányban vízzel hígítva

dörzs vékonvakolat
kapart vékonyvakolat
Dryvit vékony vakolatok:

Diszperziós műgyanta kötőanyagú vakolóanyag. A hőszigetelő rendszer esztétikus, időjárásálló, lemosható felületképző anyaga. Vízzáró, de páraáteresztő. Önálló vékony vakolatként is alkalmazható.
Dörzs és kapart struktúrájú kivitelben gyártott, 250 féle színárnyalatban rendelhető.
A különböző gyártási sorozatban készülő vakolóanyagok, a felhasznált természetes adalék- és töltőanyagok miatt, árnyalatnyi színeltérést mutathatnak, ezért egy homlokzatfelületre, azonos gyártási sorozatszámú anyag felhasználása javasolt.Anyagszükséglet:

Dörzs vakolat: 2. szemcseméretnél: 2,7 kg/m2,
3. szemcseméretnél: 3,5 kg/m2
Kaparthatású Vékony vakolat: 1. szemcseméretnél: 2,1 kg/m2,
1,5. szemcseméretnél: 2,7 kg/m2,
2. szemcseméretnél: 3,3 kg/m2
élvédő
indító
Rendszer kiegészítők:

A dryvit hőszigetelő rendszer lehetséges kiegészítői: fém (alumínium) lábazati indító profil, fém (alumínium) vagy műanyag élvédő profil, vagy azok üvegháló sávval kiegészített változatai, tárcsás dübelek, homlokzati díszítő profilok.
Ezek alkalmazása fokozza a rendszer esztétikai értékét, javítja a kivitelezés minőségét és a hőszigetelés tartósságát, ellenálló képességét.